God ide at købe bolig i Alanya

At købe bolig i Tyrkiet giver stor mening. Dels er det Tyrkiske folk utroligt venligt og imødekommende, og større feriebolig-alanyagæstfrihed og interesse for sine medmennesker er svær at finde. Dels er det billigt at købe bolig og i det hele taget at leve i Tyrkiet i forhold til Frankrig, Spanien, Italien og andre populære feriesteder.

Omkring 400.000 skandinaver tager hvert år til Tyrkiet, og over 10.000 danskere og nordmænd har i dag feriebolig i Alanya området. Alanya er et af danskernes absolut foretrukne feriemål.

Der er 300+ solskinsdage om året i Alanya, som vejrmæssigt ligger i læ af Taurusbjergene samt Middelhavets skønne hav temperatur.

Finansiering ved køb af bolig i Tyrkiet

Når du skal købe bolig i Tyrkiet er det optimale, hvis du har købesummen kontant, eller der er plads i dit danske feriebolig-alanyarealkreditlån til at få det lagt under der.

De danske pengeinstitutter kan ikke tage pant i dit tyrkiske skøde, da Tyrkietikke er med i EU, derfor skal man ikke forvente den store velvilje derfra.

Hvis du skal låne pengene i Tyrkiske banker kan du som hovedregel få 60 % finansieret af vurderingsprisen, nogle steder op til 70 %. Vær opmærksom på at købspris og vurderingsprisen ikke er den samme. Ofte er vurderingsprisen det samme i tyrkiske lira, som købsprisen er i euro.

Renten i tyrkiske lira er pt omkring 10 %. Den har været lavere, men er steget i takt med at kursen er faldet.

Prisen for eurolån er omkring 6,5 % og er det vi anbefaler hvis man ønsker at finansiere gennem Tyrkiske banker. Vi har gode erfaringer med bl.a. Garantibank og Deniz Bank.

Udlejning af feriebolig i Tyrkiet

Mange udlejer deres bolig når de ikke selv benytter den. Det kan for mange give en indtægt på cirka. 2500,- dkk for feriebolig-alanyaen uge for en normal 2+1 lejlighed og kan være med til at hjælpe til med ejerforeningsbidrag, vedligeholdelse, mm

Det er dog stadig i sin vorden og ikke noget vi anbefaler man skal basere sit køb på.

Information

www.altomalanya.dk kan du læse meget mere om området. Seværdigheder, nyheder og meget om de mennesker der bor og lever her.

Related Articles